Regelhulp Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR)

Regelhulp Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR)

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een tool (regelhulp) gepubliceerd om te controleren in hoeverre u al voldoet aan de verplichtingen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Tevens krijgt u praktische tips hoe u de nog niet volledig uitgevoerde verplichtingen kunt invullen.

De link naar deze tool:
https://rvo.regelhulpenvoorbedrijven.nl/avg

De AP geeft wel nog mee dat de tool geen vervanging is voor het voldoen aan de AVG:

“De informatie in deze Regelhulp is beknopt en bedoeld voor eigen gebruik. De uitkomsten kunt u niet gebruiken om aan te tonen dat u aan de AVG voldoet. De AP houdt altijd het recht om onderzoek te doen binnen uw organisatie en handhavend op te treden als dat nodig is.”

Over de auteur

Jeroen van Can editor

Geef een reactie